keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Kevyesti kesällä

Tässä mun tän kesän lemppariruokia: basilika-juustopasta, hedelmäsalaatti, mozzarellasalaatti, peruna-purjokeitto ja lohitäyte ruisleivällä.

Basilika-juustopasta

Poikaystäväni löysi joskus tällaisen ohjeen (alla) netistä ja olen ehtinyt muutaman kerran tätä tehdä. Tämä on yksinkertaisesti helppo, nopea ja mielestäni maukas pasta-annos. Kuvassa oleva pasta on pinaatti tagliatellea, joka toimii minusta hyvin.

Basilika-juustopasta
Ohje (4-5 annosta):

1 pkt (500g) nauhatuorepastaa
1 tlk (2dl) ruokakermaa
1/2 rs (à 200g) Italian yrtit tuorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi:
tuoretta basilikaa
raastettua parmesaania
tomaattiviipaleita

Keitä pasta, lisää kerma, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita. "Koristele" mielesi mukaan basilikalla, parmesaanilla ja tomaatilla.

Raikas hedelmäsalaatti

Tässä hedelmäsalaatissa ei ole mitään sen erikoisempaa eikä se ole tehty minkään reseptin mukaan. Halusin vain raikkaan ja paljon nestettä sisältävän salaatin, joten valitsin siihen vesimelonia, hunajamelonia, ananasta ja banaania. Oli hyvää! Suosittelen! :)

Raikas hedelmäsalaatti
Purjo-perunakeitto & yrttikrutongit

Purjo-perunakeiton reseptin sain ruoka-aiheisesta seinäkalenterista. Ruoka on jälleen hyvin helppo ja nopea tehdä. Alla ohje.

Ohje (4-6 annosta):

1 l vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota (käytin kasvis)
2 pussia (à 400g) peruna-purjosekoitusta pakkasesta
1 prk (2,5 dl) 3 juustoa ruokakermaa (ainakin Valiolta löytyy)
1 dl hienonnettua persiljaa

Lisää peruna-purjosekoitus ja liemikuutiot kiehuvaan veteen. Anna kiehua n. 10 min eli kypsäksi. Lisää juustokerma. Sekoita ja kiehauta. Ripota pinnalle persilja. Halutessasi voit soseittaa keiton sauvasekoittimella tai blenderilla. Itse käytän keiton blenderissä lopuksi. :)

Yrttikrutongit:

n. 2 rkl margariinia/öljyä
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää (vähempikin mun mielestä riittää, esim. 2)
1 tl yrttimaustesekoitusta

Leikkaa tai revi leivät pieniksi paloiksi. Paista valitsemassasi rasvassa kunnes ovat hiukan ruskistuneet. Lisää mauste ja sekoittele. 

Peruna-purjokeitto, mozzarellasalaatti & lohitäyte
Mozzarellasalaattiin otan yleensä kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja ja sopivasti basilikaa. :) Koko basilikan käyttääkseen pitäisi mielestäni ostaa kaksi pakettia kirsikkatomaatteja ja mozzarellapalloja.

Last but not least, lohitäyte

150g kylmäsavulohta
200g tuorejuustoa (ruohosipuli-, yrtti- tai pippurimaustettua)
1/4 dl ruokakermaa
2 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Sekoita ainekset monitoimikoneessa tai silppua lohi veitsellä ja sekoita kulhossa. Itse olen tehnyt täytteen ruohosipulituorejuustolla ja ruohosipulilla. Lohitäyte maistui hyvin ruisleivän päällä. Viime syksynä tarjoilin niitä ruisnappien päällä pikkupurtavana synttäreilläni. Ripottele päälle vielä koristeeksi ruohosipulia ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. I am so going to try all of these recipes. I would really come and eat at your place. Haha. It is just sad that we actually have hardly any fresh mozzarella here in SA...BUT apparently it is easy to make yourself.

    VastaaPoista