Tässä mun tän kesän lemppariruokia: basilika-juustopasta, hedelmäsalaatti, mozzarellasalaatti, peruna-purjokeitto ja lohitäyte ruisleivällä.
Basilika-juustopasta
Poikaystäväni löysi joskus tällaisen ohjeen (alla) netistä ja olen ehtinyt muutaman kerran tätä tehdä. Tämä on yksinkertaisesti helppo, nopea ja mielestäni maukas pasta-annos. Kuvassa oleva pasta on pinaatti tagliatellea, joka toimii minusta hyvin.
 |
Basilika-juustopasta |
Ohje (4-5 annosta):
1 pkt (500g) nauhatuorepastaa
1 tlk (2dl) ruokakermaa
1/2 rs (à 200g) Italian yrtit tuorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Lisäksi:
tuoretta basilikaa
raastettua parmesaania
tomaattiviipaleita
Keitä pasta, lisää kerma, tuorejuusto ja mausteet. Sekoita. "Koristele" mielesi mukaan basilikalla, parmesaanilla ja tomaatilla.
Raikas hedelmäsalaatti
Tässä hedelmäsalaatissa ei ole mitään sen erikoisempaa eikä se ole tehty minkään reseptin mukaan. Halusin vain raikkaan ja paljon nestettä sisältävän salaatin, joten valitsin siihen vesimelonia, hunajamelonia, ananasta ja banaania. Oli hyvää! Suosittelen! :)
 |
Raikas hedelmäsalaatti |
Purjo-perunakeitto & yrttikrutongit
Purjo-perunakeiton reseptin sain ruoka-aiheisesta seinäkalenterista. Ruoka on jälleen hyvin helppo ja nopea tehdä. Alla ohje.
Ohje (4-6 annosta):
1 l vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota (käytin kasvis)
2 pussia (à 400g) peruna-purjosekoitusta pakkasesta
1 prk (2,5 dl) 3 juustoa ruokakermaa (ainakin Valiolta löytyy)
1 dl hienonnettua persiljaa
Lisää peruna-purjosekoitus ja liemikuutiot kiehuvaan veteen. Anna kiehua n. 10 min eli kypsäksi. Lisää juustokerma. Sekoita ja kiehauta. Ripota pinnalle persilja. Halutessasi voit soseittaa keiton sauvasekoittimella tai blenderilla. Itse käytän keiton blenderissä lopuksi. :)
Yrttikrutongit:
n. 2 rkl margariinia/öljyä
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää (vähempikin mun mielestä riittää, esim. 2)
1 tl yrttimaustesekoitusta
Leikkaa tai revi leivät pieniksi paloiksi. Paista valitsemassasi rasvassa kunnes ovat hiukan ruskistuneet. Lisää mauste ja sekoittele.
 |
Peruna-purjokeitto, mozzarellasalaatti & lohitäyte |
Mozzarellasalaattiin otan yleensä kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja ja sopivasti basilikaa. :) Koko basilikan käyttääkseen pitäisi mielestäni ostaa kaksi pakettia kirsikkatomaatteja ja mozzarellapalloja.
Last but not least, lohitäyte
150g kylmäsavulohta
200g tuorejuustoa (ruohosipuli-, yrtti- tai pippurimaustettua)
1/4 dl ruokakermaa
2 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Sekoita ainekset monitoimikoneessa tai silppua lohi veitsellä ja sekoita kulhossa. Itse olen tehnyt täytteen ruohosipulituorejuustolla ja ruohosipulilla. Lohitäyte maistui hyvin ruisleivän päällä. Viime syksynä tarjoilin niitä ruisnappien päällä pikkupurtavana synttäreilläni. Ripottele päälle vielä koristeeksi ruohosipulia ennen tarjoilua.